zondag 10 augustus 2008

Forever blowing bubbles

Een toevallige zeepbel kom je zelden tegen. Je wekt haar met eigen adem tot leven en met vloeibare zeep. Soms lukt het zelfs met speeksel maar dan is het geen zeepbel meer en sterft ze al tegen de punt van je neus.

Wat is dat toch met de zeepbel dat ze ons zo dromen doet? Je volgt haar parcours door de lucht en hoe zij de dingen weerspiegelt en licht met zich meeneemt. Ze maakt je weer klein, zo klein dat je door haar gedragen wil worden. Je wenst haar de hemel toe maar voor je het weet botst ze tegen een stofje aan en …’Spat’! Een zeepbel verdraagt geen materie. Haar bestaan is te intens om te duren, haar levensvlies te futiel.

In het zeepbellenconcours was ik altijd de laagste scoorder. ’t Ging altijd om ter grootst, om ’t er dikst, om ter langst. Een kind doet veel om bij de groep te horen.
Terwijl de perfecte zeepbel die was die de verste droom in zich droeg.

6 opmerkingen:

didiermaurice zei

dieptepsychologisch discours rond de zeepbel, love it. Over 'niets' kunnen altijd de interessantste dingen geventileerd...

Masjenka zei

't Was eigenlijk een uit de hand gelopen comment op uw inspirerende zeepbel van 08 08 08.

In de ruimte zei

Mag ik je zeepbel es zijn ?

papillon zei

Wat een leuk en mooi gedichtje!!
Super :-)

ggossye zei

en ik zat nog maar nét - al lezend - in die zeepbel
méé naar boven, de lucht, het licht in en dan spat het uit mekaar
omdat je zélf recapituleert naar de realiteit
voetjes op de grond
ik wil niet altijd mee
daarheen terug...

Masjenka zei

Ik ook niet lieve vriendin, maar spatten doen ze nu helaas eenmaal, onze zeepbellen. 't Is misschien gewoon een kwestie van ze met de wind mee te blazen en onze zeepbeldagen windstil te kiezen..